Ett recept från Allt om mat
Ostsås finns av olika fabrikat. Här har vi använt Kelda.
Ingredienser
250 g lasagneplattor, färska
200 g skinka, tunt, skivad, kokt
1 st zucchini
5 dl ostsås
1 dl ärter, tinade, gröna
1 msk smör
½ tsk salt
1 dl ost, riven
Instruktioner
Sätt ugnen på 200°. Lägg ut lasagneplattorna. Pensla med vatten för att mjuka upp dem. Skär dem till plattor ca 15 x 25 cm i diameter. Lägg på skinka och rulla ihop dem till rullar. Skär i ca 2 cm tjocka bitar.
Hyvla zucchinin i långa remsor med en osthyvel. Rulla ihop dem till snurror. Smörj en ugnssäker form med smör. Häll lite av ostsåsen i botten. Ställ pastarullar och zucchinisnurror i formen.
Strö över ärterna. Häll på ostsåsen. Salta. Strö på ost. Baka mitt ugnen 25–30 min tills pastan känns mjuk och har fått fin färg.