Pastagratäng på grönt

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En underbart god och mättande (lakto)vegetarisk pastagratäng. Passar även utmärkt som tillbehör till t ex kyckling eller tillsammans med knaperstekt bacon. Det är ett viktväktarrecept.

Ingredienser

  • Ca 400 g pasta, okokt
  • 500 g blomkål, delad i buketter
  • 250 g broccoli, delad i buketter
  • 2 dl ost, riven, max 17%
  • 1 dl cashewnötter, ev grovhackade
  • 2 dl lättmjölk 0,5%
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk dragon
  • 2 msk vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader. Förväll blomkål och broccoli i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Spara 2 dl kokspad till såsen. Koka pastan.
    2. Blanda mjölet och lite av mjölken i en kastrull. Häll i resten av mjölken, späd med kokspadet och låt koka 3 minuter. Tillsätt hälften av osten, salt, peppar och färsk hackad dragon.
    3. Lägg pasta och kål i en form, häll över såsen och strö till sist på nötter (här brukar jag blanda ihop allt lite) och resten av osten. Gratinera mitt i ugnen 10-15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    vegannika 11 april 2008

    Supergod gratäng. Tillsatte lite milda mat extra 4% då jag tyckte den såg torr ut. Mycket uppskattad.

    hellea 20 januari 2009

    Smaskens! T.o.m sambon som inte är så förtjust i broccoli och blomkål åt glatt:-)

    osita 22 januari 2010

    Mycket god. Använde vanlig 3% mjölk och torkad dragon. Men tycker att receptet är till 8 personer inte 4............

    saxa 3 maj 2012

    God men lite för lite "sås" Kommer prova den med ytterligare mera mjölk/grädde alt crème fraîche.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben