Pastagratäng "Skatterna"

Serverar: 5 portioner

Tid: 30 minuter

Detta är ett viktväktar recept. 8 points/port. Har gjort denna många, många gånger... Och jag tröttnar aldrig:)

Ingredienser

  • 350 g pasta
  • 1 tsk flytande margarin
  • 2 pkt bacon
  • 10 färska champinjoner
  • 1 påse Knorr kantarell och champinjonsoppa
  • 2 dl fraiche (max 5 %)
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde (max 7 %)
  • 1 dl riven ost (max 17 %)
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Låt rinna av. Skiva svampen och stek lätt i margarin. Dela sedan baconet i mindre bitar och stek. Koka samtidigt upp soppan enligt beskrivningar på förpackningen (dvs. tillsätt vatten och mjölk som det står). När soppan kokat färdigt blandas fraiche och grädde ner i den. Sedan champinjonerna och baconet. Krydda med salt, peppar och pressad vitlök. Låt detta småputtra en stund.
    2. Lägg pastan underst i en ugnsäker form och lägg blandningen över. Strö över riven ost. Gratinera i mitten av ugnen på 225 grader ca 15 minuter, tills gratängen är genomvarm och fått fin yta. Servera med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lindabjallan 3 mars 2010

    Den här var god och uppskattad av familjen! Enkel att göra också!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben