Pastapanna med kyckling och gröna ärtor

Serverar: 4-6 portioner

Enkel, god och billig rätt som nästan känns nyttigt, tar inte alltför lång tid att tillaga. Du kan utesluta timjan om du inte tycker att det är världens häftigaste krydda, men då smakar det ju också en aning mindre spännande. Salladslöken kan ersättas av 1 liten purjolök. Jag har lagt till fetaost mest bara för att jag tycker att man kan ha fetaost till ungefär allt.

Ingredienser

  • 280 g pasta, farfalle, penne eller gnocci
  • 4 kycklingfiléer, färska eller frysta
  • 1 knippa salladslök
  • 1 msk neutral olja
  • 300 g gröna ärter, djupfrysta
  • 1-2 tsk timjan, torkad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 125 g fetaost, tärnad
  • färskriven parmesan, valfritt
  • Instruktioner

    1. Koka pastan al dente i rikligt med lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Låt pastan rinna av men spara cirka en deciliter av kokvattnet.
    2. Skär kycklingfiléerna i små tärningar samt skölj och finstrimla salladslöken. Stek kyckling och salladslök i oljan cirka fem minuter.
    3. Blanda i de frysta ärtorna och krydda med salt, peppar och timjan, tilsätt en deciliter av kokvattnet från pastan och låt puttra i ett par minuter.
    4. Blanda ner pastan och tillsätt fetaosten.
    5. Servera eventuellt med färskriven parmesan

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben