Pastapytt med ajvar

Serverar: 4 portioner

Ännu ett recept med den ungerska röran ajvar relish - vilken är underbart god. Finns i många olika smakvariationer nu. Den vanliga milda och starka är våra två favoriter.

Ingredienser

  • 280 g pasta, ex gnocchi
  • 1 st purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 500 g nötfärs
  • 1 msk olja
  • 500 g fryst grönsaksblandning, ta vilken du vill
  • 1 tsk salt
  • Peppar
  • 1 dl ajvar relish, stark eller mild
  • Till servering
  • Sallad, strimlad
  • Lätt créme fraiche
  • Instruktioner

    1. Koka pastan i rikligt med saltat vatten.
    2. Ansa och strimla purjo och vitlök. Stek detta med färsen i oljan tills färsen blivit smulig. Tillsätt grönsaksblandningen och krydda med salt och peppar. Rör i ajvar.
    3. Häll av pastan och vänd ner i fräset.
    4. Servera direkt med strimlad sallad och lätt crème fraiche.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    anmawa 21 oktober 2009

    Bra, snabb, billig och enkel vardagsmat. Jag tyckte det var jättegott kanske för att det precis var färdigt när jag kom innanför dörren. Tonåringarna tyckte det var lite smaklöst, så nästa gång blir det med stark ajvar relish. Ingen av oss tyckte att crème fraiche behövdes till.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben