Pastasallad med helstekt fläskfilé och salsa verde

Serverar: 4 portioner

Ett fat kommer lastat med vårsmaker! Medan köttet står i ugnen fixar du enkelt resten. Färsk dragon är en höjdare att mixa i salsa. 574 kalorier per portion 26 g fett 38 g protein 45 g kolhydrater

Ingredienser

  • 1 fläskfilé, ca 500g
  • 1 msk smör
  • 2 msk fransk grov senap eller skånsk grov senap
  • 200 g pasta, tex stora makaroner
  • ½ gurka
  • 1 knippe rädisor
  • 2 dl cannellinibönor, 410g
  • 80 g bladspenat
  • Salsa verde
  • 2 hårdkokta ägg
  • 4 dl bladpersilja
  • 1 kruka färsk dragon
  • 1 skalad vitlöksklyfta
  • 2 msk kapris
  • 1 dl kallt vatten
  • 4 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 2 krm malen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader. Putsa fläskfilén från hinnor. salta, peppra och bryn filén runt om i smöret i en het stekpanna ca 2 minuter. Lägg köttet i en ugnssäker form. Bred ett lager senap på filén. Sätt in den att steka klart i ugnen till 65 grader innertemperatur, ca 30 minuter. Ta ut och låt vila före servering.
    2. Skala äggen och plocka ut gulorna. Kör gulor, persilja, dragon och vitlök grovt i matberedare eller blender. Tillsätt kaprisen och mixa ytterligare någon sekund. Tillsätt vatten och olivolja i en tunn stråle under mixning. Salta och peppra.
    3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och skölj i kallt vatten. Skala och tärna gurkan, skölj och klyfta rädisorna. Häll av och skölj bönorna. Blanda alla ingredienser till salladen. Skiva fläskfilén tunt och fördela den över salladen. Ringla över salsan och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben