Pastasås med kassler

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 30 minuter

EN ljuvlig pastasås, som är egenkomponerad

Ingredienser

  • 300-400 g kassler eller rökt skinka
  • 3-4 st purjolökar (ganska stora)
  • ca 4 dl matlagningsgrädde
  • 1 trekant grönmögelost
  • färsk pasta
  • Instruktioner

    1. Skär kasslern/skinkan i tärrningar, ta purjolöken och skär i slantar Låt koka ca 5- 6 minuter, låt rinna av i en sil stek purjon tills den får färg.
    2. Häll allt i en kastrull tilsammans med grädden, låt småpputtra i ca 15 minuter,det går också bra att steka kasslern först.
    3. Kan med fördel göras dagen innan, så att alla smakerna får sätta sig.
    4. Hoppas att du blir nöjd med denna underbara pastasås
    5. LILLALOPPAN

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    Millidill 12 december 2008

    Tack för ett jääättegott kassler recept. Jag hade ris till istället.

    ------Malin 14 juni 2009

    mumms jättegott

    tara132 16 maj 2010

    det var gott men kan man ta kyckling istället

    missQ 18 januari 2011

    Det verkar vara orimligt mycket purjolök. Resten lär ju försvinna i all purjolök. Vad menas? Annan lök? Annan mängd?

    Aljoro 3 september 2011

    Jätte gott, men jag använde lite mindre purjolök! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben