Pastasås med lax och räkor

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En snabb , enkel och god pastarätt med lax och räkor.

Ingredienser

  • 400 g laxfilé
  • 100 g skalade räkor
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 dl vitt vin
  • 2-3 msk hummerfond
  • 2-3 msk Maizena ljus redning
  • 1-2 tsk strösocker
  • 1 tsk torkad dill
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 400 g bandspagetti
  • Instruktioner

    1. Sätt på en stor gryta med lättsaltat vatten till pastan och koka efter anvisningarna på paketet.
    2. Häll matlagningsgrädden, hummerfond och vitt vin i en gryta och låt koka upp. Smaka av med socker, salt och peppar samt red av med redningen. Skär laxfilén i tärningar, ca 1×1 cm och häll i grytan. Låt laxen koka upp några minuter. Tillsätt räkorna och värm tills räkorna blivit genomvarma. Låt inte pastasåsen koka sedan du hällt i räkorna, då vattnas räkorna ur och blir torra och såsen blir tunn och vattnig. Stö över torkad dill, rör om och servera till den nykokta pastan.

    Liknande recept

    4.4
    20 min
    4
    13

    Kommentarer (1)

    molvakt_marie 20 april 2010

    Jättegott! Hade i 1msk mer redning för att få en tjockare sås då jag använder matlagningsgrädde med väldigt låg fetthalt så det inte skulle bli så "vattningt". Kommer göra detta receptet många fler gånger!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben