Pastasås med lax, räkor och dill

Serverar: 4 portioner

Lättlagad pastasås och mycket god

Ingredienser

  • 280 g. torkad pasta
  • 2 tsk salt
  • 500 g räkor med skal
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 msk olja
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl vatten
  • 1 dl vitt vin eller vatten
  • 2 msk hummerfond
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk hackad dill
  • 200 g rökt skivad lax
  • Crema di Balsamico Limone
  • Instruktioner

    1. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enl. anvisningenpå förpackningen. Följ tiden noga. Pastan ska ha lite tuggmotstånd.
    2. Skala räkorna. Fräs skalad och hackad vitlök och kajennpeppar i olja. Tillsätt créme fraiche, vatten, vin och fond. Koka upp under omrörning. Sjud såsen 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör ner dill och räkor. Servera nykokt pasta med räksåsen och rucola Toppa med strimlad lax och balsamvinäger med citron

    Liknande recept

    4.4
    20 min
    4
    13

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben