Pastaskruvar med korv, parmaskinka och mozzarella

Serverar: 4 portioner

Krämigt god!

Ingredienser

  • 300 g stark korv, typ chorizo
  • Olja till stekning
  • 4 skivor parmaskinka
  • 12 basilikablad
  • 4 stora tomater
  • 1-2 dl grädde
  • 120 g tärnad mozzarella
  • Salt
  • Peppar
  • 400 g pastaskruvar
  • 40 g parmesanost
  • Instruktioner

    1. Skiva korven och stek skivorna gyllenbruna i olja. Tillsätt strimlad skinka och 6 basilikablad. Stek ca 1 minut.
    2. Skålla, skala och hacka tomaterna. Tillsättt dem i panna och låt det puttra ca 5 minuter innan grädden och hälften av mozzarellatärningarna tillsätts. Koka tills osten smält. Smaka av med salt och peppar.
    3. Koka pastan och låt den rinna av. Blanda pastan och såsen. Tillsätt resten av mozzarellatärningarna och baslikabladen. Strö parmesanost över och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    flabban 28 juni 2009

    Mycket gott. Jag gjorde en alltiettgryta och strödde över riven ost och gratinerade den. Bra då man även kan förbereda den. Tack för ett bra recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben