Pastawok med kyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Enkel vardagsrätt med lite kul smak av ingefära och koriander.

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 250 g pasta, t ex farfalle
  • 1 påse Findus China Wok
  • 1 st gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • ½ st fänkål
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk chipotle chili
  • Rapsolja
  • Sweet Chili sås
  • Instruktioner

    Tina Finduspåsen. Finhacka gul lök och fänkål. Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Grilla kycklingen på indirekt värme med valfri BBQ-sås tills den är klar. Jag föredrar en blandning av "Sweet Baby Ray's" och "Liquid smoke", men smaken är som baken... Tärna kycklingen i små bitar (Jo, den får kallna lite först...) Woka löken och vitlöken i rapsoljan, tills den mjuknat lite. Tillsätt wok-grönsakerna. När de börjar ta färg, tillsätt den kokta pastan och rör runt. Krydda med ingefära, koriander, peppar och chili och låt woka i någon minut till. Lägg ned kycklingen i woken och rör runt igen så allt blir jämnvarmt. Tillsätt fänkål och rör om. Den får inte ligga i mer än max 1 minut. Fänkål tycker inte om wok! Servera med Sweet Chili sås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben