Pavlova i glas med mynta & honung

Serverar: 4 portioner

Fantastiskt god efterrätt. Använd vilka frukter eller bär du vill och har tillgång till.

Ingredienser

  • 2 msk finhackad färsk mynta
  • 1/2 dl flytande honung
  • 100 g jordgubbar
  • 1 liten klase vindruvor
  • 12 physalis
  • 1/2 liten melon av valfri sort
  • Maräng
  • 3 äggvitor
  • 1 1/2 dl strösocker
  • ett par droppar citron
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader övervärme.
    2. 1. Rör ihop mynta och honung i en stor skål. Skölj och dela frukterna och bären och lägg dem i skålen och blanda runt. Låt det marinera i rumstemperatur ca 10 min. Rör om igen och fördela i fyra glas som tål värme.
    3. 2. Vispa äggvitor, socker och citron till ett hårt skum. (Bunken skall gå och vända upp och ned utan att äggsmeten rinner ut).
    4. 3. Toppa fruktsalladen med marängsmet och ställ in glasen högt upp i ugnen. Låt marängen snabbt få färg, ca 3-4 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben