Pavlova med blåbär

Serverar: 8 portioner

Det finns inte mycket som slår smaken av seg maräng och syrligt söta blåbär. Glutenfri och laktosfri.

Ingredienser

  • 2 äggvitor
  • ¾ dl socker
  • 1 krm bakpulver
  • ½ krm salt
  • Fyllning
  • 2 dl mellangrädde, eventuellt laktosfri
  • 2 dl blåbär, färska eller frysta
  • 1 lime, skalet
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa sist i socker, bakpulver och salt. Klicka ut smeten i bakformar. Gör en fördjupning i mitten med en sked. Sätt in marängerna i ugnen och stäng av den. Grädda i minst 4 timmar, men helt över natten.
    3. Vid servering: Vispa grädden och klicka ner den i marängens fördjupning. Lägg på blåbär och garnera med limeskal.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben