Pavlova med mango och ananas

Serverar: 4 portioner

254 kalorier per portion Använd mager créme fraiche istället för grädde och dekorera med vilken frukt som helst. Apelsiner och gula frukter som mango och ananas är fulla av antioxodanter i form av A, C och E-vitamin

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 175 g socker
  • 1 tsk starkt kaffe
  • 2 ½ dl mager crème fraiche
  • 125 g tärnad mango
  • 125 g färsk ananas i bitar
  • 1-2 passionsfrukter
  • Instruktioner

    1. Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt 1 msk socker och vispa i resten lite i sänder. Smeten ska vara blankt och bilda toppar när man med sked tar upp lite smet som får falla från bunken. Vänd ner kaffet.
    2. Bred ut marängsmeten till en rundel med 20 cm i diameter på en plåt klädd med bakplåtspapper. Gör en grop i mitten och grädda marängen i 120 grader i 1 timme tills den är spröd. Ta den ur ugnen och låt den svalna i 10 minuter och dra sedan bort papperet.
    3. När marängen är kall fyller man gropen med créme fraiche. Lägg mango och ananas ovanpå och ringla saften och kärnorna från passionsfrukterna ovanpå.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben