Peach melba på grillen med kardemummasmulor och glass

Serverar: 10 portioner

Nygrillad persika med rårörda hallon, kardemummasmulor och glass - så gott!

Ingredienser

  • 5 mogna persikor
  • 500 g hallon
  • 2 msk socker
  • 1 tsk pressad lime
  • Kardemummasmulor
  • 125 g smör
  • ½ dl socker
  • 2½ dl vetemjöl
  • 2 krm nymalen kardemumma
  • 1 krm salt
  • Tillbehör
  • 1 liter vaniljglass
  • Garnering
  • Myntblad
  • Instruktioner

    1. Kardemummasmulor: Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och blanda med socker, mjöl, nymald kardemumma och salt. Lägg smulorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Rör om då och då. Låt smulorna kallna.
    2. Halvera och kärna ur persikorna. mosa hallonen med socker och limesaft. Grilla persikorna ca 5 minuter på varje sida.
    3. Servera persikorna nygrillade med rårörda hallon, kardemummasmulor och vaniljglass. Garnera med myntablad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben