Penne med kyckling och aubergine

Serverar: 4 portioner

Den här mustiga pastarätten med kyckling, aubergine och tomat är en lättlagad rätt som är elegant att servera.

Ingredienser

  • 1 aubergine
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 2 kycklingbröstfiléer, ca 400 g, tärnade
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • ½ tsk torkad oregano
  • 400 g passerade tomater på burk
  • 3 msk tomatpuré
  • 400 g pasta, t ex penne
  • 1 dl parmesanost, finriven
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 220 grader. Stick hål runtom auberginen med hjälp av en gaffel. Lägg auberginen på en plåt och rosta den i ugnen cirka 20 minuter tills skalet är bränt och har fått blåsor. Lägg auberginen i en plastpåse tills den är tillräckligt sval att hantera. Skala och skär den i lagom stora munsbitar. Ställ åt sidan.
    2. Hetta upp oljan i en kastrull över hög värme. Fräs lök och vitlök cirka 2 minuter tills löken blivit mjuk. Tillsätt kycklingtärningarna och bryn dem runtom cirka 5 minuter. Tillsätt paprikapulver och oregano och blanda ner 1 dl vatten.
    3. Fräs under omrörning 1 minut och tillsätt passerade tomater, tomatpuré och aubergine. Fräs 5 minuter på medelvärme, sänk värmen och låt puttra medan pastan kokar.
    4. Lägg pastan i kokande vatten och koka 10 minuter tills al dente. Låt pastan rinna av väl och lägg tillbaka i den varma kastrullen. Häll såsen över pastan och värm under omrörning cirka 2 minuter. Servera pastan med parmesanost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben