Penne med laxbullar i krämig tomatsås

Serverar: 10 portioner

Enkelt och gott!

Ingredienser

  • 0,9 kg Abba Laxbullar
  • 100 g gul lök
  • 30 ml olivolja
  • 10 g vitlök
  • 2 g svartpeppar
  • 1 g oregano
  • 15 cl vitvinsvinäger
  • 4 dl krossad tomat
  • 1,2 l hönsbuljong
  • 2 dl grädde
  • 55 g Maizena
  • 1 g citronskal
  • 1 kg penne (pasta)
  • 14 g salt
  • Instruktioner

    1. Finhacka löken och fräs den mjuk i olivolja, helst utan att den får för mycket färg. Tillsätt därefter vitlök, oregano och svartpeppar. Rör om och fräs i ca 5 minuter.
    2. Häll på vitvinsvinäger och krossad tomat, låt koka upp och sjuda i ca 20 minuter. Tillsätt hönsbuljong och grädde. Koka upp och red av med Maizena. Koka i ca 10 minuter.
    3. Tillsätt laxbullarna och smaka av med salt, svartpeppar och rivet citronskal. Koka pastan.
    4. Att servera till: Pizzasallad, tomatsallad eller en bladsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben