Penne med oxfilé och grädde

Serverar: 4 portioner

Detta är ren och skär lyx. Rätten har en väldig tyngd och passar bäst alla kvällar med rubinrött vin i glaset.

Ingredienser

  • 400 g penne-pasta
  • 300 g oxfilé
  • 3 msk smör
  • 4 dl grädde
  • 3 dl kraftig oxbuljong
  • ½ dl konjak
  • 1 kvist färsk timjan
  • 1 gul lök
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisningen på paketet. Häll av vattnet i ett durkslag.
    2. Skala och finhacka löken och repa bladen av timjankvisten. Fräs lök och timjan i 1 msk smör.
    3. Häll över buljong, konjak och grädde och låt småkoka i 10 minuter.
    4. Tärna oxfilén och stek hastigt i 2 msk smör i en stekpanna.
    5. Sila såsen fri från lök och kryddor och blanda i den stekta oxfilén, smaka av med salt och peppar.
    6. Blanda såsen med den nykokta pastan.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    alvida 23 januari 2013

    Gott, festligt och enkelt:) Lite kantareller hade jag i också.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben