Penne- och fläskfilégratäng i krämig ädelostsås
Serverar:
4 portioner
Ädelosten i den krämiga gratängen kan bytas ut mot gorgonzola.
Ingredienser
280 g penne
Salt
Peppar
400 g fläskfilé
1 msk smör + 1 tsk till formen
3 dl grädde
125 g ädelost, en bit
0,5 dl valnötskärnor
Garnering
Ruccola
Instruktioner
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag.
Salta och peppra köttet. Bryn det runtom i smöret i en stekpanna i cirka 5 minuter.
Ta upp köttet och skär det i skivor. Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda pastan och grädden i en smord ugnssäker form. Vänd ner osten i små bitar, nötterna och köttet.
Gratinera i mitten av ugnen i 15 minuter. Garnera med rucola.
Liknande recept
Krämig jordgubbspaj
4
8
Krämig pastasallad
6
Krämig kassler
45 min
4
1
Krämig laxtårta
5
8-10
1
Pasta med kassler & ädelostsås
4
4
1
Krämig fiskpanna med gräslök
4.4
2-3
5
Krämig kasslergryta med curry
5
5
1
Krämig guacamole
5
5 min
4
6
Grönsaker i krämig jordnötssås
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!