Penne- och fläskfilégratäng i krämig ädelostsås

Serverar: 4 portioner

Ädelosten i den krämiga gratängen kan bytas ut mot gorgonzola.

Ingredienser

  • 280 g penne
  • Salt
  • Peppar
  • 400 g fläskfilé
  • 1 msk smör + 1 tsk till formen
  • 3 dl grädde
  • 125 g ädelost, en bit
  • 0,5 dl valnötskärnor
  • Garnering
  • Ruccola
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag.
    2. Salta och peppra köttet. Bryn det runtom i smöret i en stekpanna i cirka 5 minuter.
    3. Ta upp köttet och skär det i skivor. Sätt ugnen på 225 grader.
    4. Blanda pastan och grädden i en smord ugnssäker form. Vänd ner osten i små bitar, nötterna och köttet.
    5. Gratinera i mitten av ugnen i 15 minuter. Garnera med rucola.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben