Pepparkakor med dadlar

Serverar: 6 portioner

Smakar nästan som pepparkakor - men är godare. Gör som vanligt men grädda inte. 93 kcal/st. 8 % protein, 54 % fett, 38 % kolhydrater.

Ingredienser

  • 1 dl mandlar
  • 0,5 msk mandel- eller rapsolja
  • 2 dadlar
  • 1 tsk kanel
  • 1 krm ingefära
  • 6 nejlikor, stötta med mortel eller ca 1 tsk malda
  • 1 nypa salt
  • 1 msk honung
  • Instruktioner

    1. Kör mandeln till ett fint mjöl i matberedaren eller i mixer. Tillsätt olja och dadlar, kör tills det blandar sig. Tillsätt kryddorna och saltet, kör igen. Smaka av att kryddorna har blandat sig i smeten.
    2. Tillsätt honung, börja med 1 msk och fortsätt köra tills degen är lagom "kladdig", om det behövs så lägg till 1 msk honung till. Tryck ut på en skärbräda eller bakbord och använd pepparkaksformar för att göra hjärtan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Bästa glöggtilltuggen!
    Nu är det dags för glögg igen. Matklubben har samanställt några goda t...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben