Pepparkaksbiskvier

Biskvier med pepparkaks-smak.

Ingredienser

  • Kaksmet
  • 150 g Mandel skållad
  • 150 g Dansukker Råsocker Flor
  • 1 msk Dansukker Cane Syrup
  • Ca 3 - 5 droppar Bittermandelarom
  • 1 st äggvita
  • 1 krm kanel
  • Fyllning
  • 150 g mörk chokad
  • 1/2 dl Muscovadosocker
  • 1 tsk Dr. Oetker
  • Pepparkakskryddor
  • 50 g smör
  • Garnering
  • Ca 100 g mörk chokad
  • 1 msk matolja
  • Instruktioner

    1. Mal mandeln. 2. Blanda samman samtliga ingredienser i en skål och arbeta samman till en fast smet. 3. Klicka ut smeten på plåt med bakplåtspapper. 4. Grädda mitt i ugnen i 150° i cirka 15 minuter. 5. Ta kakorna från plåten och låt svalna på galler. 6. Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. 7. Smält över vattenbad. 8. Tillsätt socker och pepparkakskryddan. 9. Tillsätt smöret. 10. Låt svalna. 11. Vispa kraftigt med elvisp. 12. Bred fyllningen på bottnarna. 13. Ställ kakorna i frysen i 15 minuter. 14. Bryt chokladen till garneringen i bitar och lägg i en skål tillsammans med oljan och smält över vattenbad. 15. Doppa i fyllningen på kakorna i chokladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben