Pepparkaksbiskvier

Serverar: 30 portioner

Julgott

Ingredienser

  • Pepparkakskryddblandning
  • 20 g kanel
  • 15 g ingefära
  • 10 g nejlika
  • 10 g kardemumma
  • Pepparkakstryffel
  • 100 g vispgrädde
  • 1 msk flytande honung
  • 2 tsk pepparkakskryddblandning
  • 100 g ljus choklad
  • 90 g mörk choklad 50 %
  • Biskvibottnar
  • 200 g mandelmassa
  • 80 g strösocker
  • 2 äggvitor
  • Instruktioner

    1. Gör pepparkastryffeln så här: Hacka ner chokladen i mindre bitar. Koka upp grädde, honung och kryddblandning. Slå det över chokladen och rör tills det smält. Låt kallna till nästa dag.
    2. Blanda mandelmassa och socker. Tillsätt äggvitan försiktigt. Spritsa eller klicka ut ca 30 bottnar. Bakas i 175°C i ca 15 minuter tills de är gyllenbruna.
    3. När de kallnat kan du vända dem och spritsa sedan på pepparkakastryffeln. Sikta över kakaopulver före servering.
    4. Tips: Blanda alla kryddor och lägg i en burk med lock så har du för hela julen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben