Pepparkaksbiskvier

Serverar: 25 portioner

Doften av julbak som sprider sig i huset skapar verkligen julstämning,vem vet, kanske kommer detta att bli framtidens klassiker....

Ingredienser

  • 300 g riven mandelmassa
  • 1 äggvita
  • 1 krm kanel
  • Fyllning
  • 150 g mörk choklad
  • 1/2 dl Dansukker mörkt muscovadoråsocker
  • 1 tsk pepparkakskryddor
  • 50 g smör
  • Garnering
  • Cirka 100 g mörk choklad
  • 1 msk olja
  • Instruktioner

    1. Blanda den rivna mandelmassan och kanel i en skål. Blanda i äggvita tills det är en fast smet. Klicka ut smeten på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 150° i cirka 15 minuter. Tag kakorna från plåten och låt svalna på galler.
    2. Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Smält över vattenbad. Tillsätt socker och pepparkakskryddan. Tillsätt smöret. Låt svalna. Vispa kraftigt med elvisp. Bred fyllningen på bottnarna. Ställ kakorna i frysen i 15 minuter.
    3. Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål tillsammans med oljan och smält över vattenbad. Doppa fyllningen på kakorna i chokladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    gladamalina 31 oktober 2011

    Min kompis Sofia O, "pepparkasfreak" älskar dessa! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben