Pepparkaksbiskvier

Serverar: 25 portioner

Perfekt nu till jul.

Ingredienser

  • 300 g riven mandelmassa
  • 1 krm kanel
  • 1 äggvita
  • 150 g mörk choklad
  • 0,5 dl mörkt muscvado rå socker
  • 1 tsk pepparkakskryddor
  • 50 g smör
  • 100 g mörk choklad
  • 1 msk olja
  • Instruktioner

    1. Blanda mandelmassa och kanel i en skål. Blanda i äggvita tills det är en fast smet. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen på 150 grader i ca 15 minuter.
    2. Ta kakbottnarna från plåten och låt kakorna svalna på galler. Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Smält över vattenbad. Tillsätt sockret och pepparkakskryddorna. Tillsätt smöret. Låt svalna.
    3. Vispa kraftigt med elvisp. Bred fyllningen på bottnarna. Ställ kakorna i frysen i 15 minuter.
    4. Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål tillsammans med oljan och smält över vattenbad. Doppa fyllningen på kakorna i chokladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben