Pepparkaksbiskvier

Perfekta till julen och glöggen!

Ingredienser

  • 300 g riven mandelmassa
  • 1 krm kanel
  • 1 äggvita
  • Fyllning
  • 150 g mörk choklad
  • 1/2 dl mörkt muscovadoråsocker
  • 1 tsk pepparkakskryddor
  • 50 g smör
  • Garnering
  • Ca 100 g mörk choklad
  • 1 msk olja
  • Instruktioner

    1. Blanda mandelmassa och kanel i en skål. Blanda i äggvita tills det är en fast smet. Klicka ut smeten på plåt med bakplåtspapper.
    2. Grädda mitt i ugnen i 150 grader i cirka 15 minuter. Ta kakbottnarna från plåten och låt kakorna svalna på galler.
    3. Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Smält över vattenbad. Tillsätt sockret och pepparkakskryddorna. Tillsätt smöret. Låt svalna. Vispa kraftigt med elvisp. Bred fyllningen på bottnarna. Ställ kakorna i frysen i 15 minuter.
    4. Bryt chokladen till garneringen i bitar och lägg i en skål tillsammans med oljan och smält över vattenbad. Doppa fyllningen på kakorna i chokladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben