Pepparrotskött à la Viktväktarna

Serverar: 4 portioner

3½ points per portion

Ingredienser

  • 500 g magert nötkött
  • 2 tsk salt
  • 1 liter vatten
  • 6 pepparkorn
  • 4 morötter
  • 4 palsternackor
  • 2 gula lökar
  • 1 msk flytande margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl buljong
  • 1-2 msk pepparrot
  • Instruktioner

    Lägg köttet i en kastrull, häll på vattnet (vattnet ska vara i höjd med köttet) tillsätt salt och koka upp. Skumma. Tillsätt pepparkorn och låt köttet sjuda under lock tills det är mört (ca 1 timme). Lägg i de ansade grönsakerna då 30-40 minuter av koktiden återstår. Låt buljongen kallna och lyft bort fettskorpan som bildats. Fräs samman margarin och mjöl. Späd under omrörning med vätskan och låt koka 3-5 minuter, smaksätt med pepparrot. Skär köttet och grönsakerna i skivor eller bitar. Lägg tillbaka kött och grönsaker i såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben