Peppes pizzasås

Peppes Pizza är en kedja i Norge som gör världens bästa pizzor! Här har någon försökt återskapa deras sås - och har lyckats ganska bra tycker vi. Det är en ganska stor sats - men går utmärkt att frysa in till kommande pizzabak!

Ingredienser

  • 400 g krossade tomater
  • 120 g tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1/2 tsk fänkålsfrö
  • 1 tsk anis
  • 1 1/2 tsk lökpulver
  • 1 msk mejram
  • 1 msk oregano
  • 1/2 msk basilika
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk peppar
  • 1 lagerblad
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk citronsaft
  • Vatten till önskad konsistens
  • Instruktioner

    1. Värm oljan i en gryta och "stek" tomatpurén så att smaken ändrar sig lite grann. Tillsätt de krossade tomaterna. Krossa fröna i morteln. Tillsätt samtliga ingredienser och rör om ordentligt.
    2. Låt såsen koka i minst 30 min innan du kyler ner den och använder den. Den håller sig flera dygn i kylskåp.

    Liknande recept

    4.7
    15 min
    8
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben