Peppes Pizza är en kedja i Norge som gör världens bästa pizzor! Här har någon försökt återskapa deras sås - och har lyckats ganska bra tycker vi.
Det är en ganska stor sats - men går utmärkt att frysa in till kommande pizzabak!
Ingredienser
400 g krossade tomater
120 g tomatpuré
1 tsk salt
1 tsk vitlökspulver
1/2 tsk fänkålsfrö
1 tsk anis
1 1/2 tsk lökpulver
1 msk mejram
1 msk oregano
1/2 msk basilika
1 tsk socker
1 tsk peppar
1 lagerblad
2 msk olivolja
1/2 tsk citronsaft
Vatten till önskad konsistens
Instruktioner
- Värm oljan i en gryta och "stek" tomatpurén så att smaken ändrar sig lite grann. Tillsätt de krossade tomaterna. Krossa fröna i morteln. Tillsätt samtliga ingredienser och rör om ordentligt.
- Låt såsen koka i minst 30 min innan du kyler ner den och använder den. Den håller sig flera dygn i kylskåp.
Liknande recept
Kommentarer (0)