Pizzasås

Serverar: 8 portioner

Tid: 15 minuter

Grundrecept.

Ingredienser

  • 800 g passerade tomater
  • 200 g tomatpuré
  • 2 msk vitt vin eller vitvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk honung eller socker
  • 1 st vitlök pressad
  • 1 st lagerblad
  • 1 tsk oregano
  • 1 krm timjan
  • 1 krm dragon
  • 2 tsk salt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • Instruktioner

    Blanda allt kallt ett par timmar före användning eller koka ihop allt och låt svalna.

    Liknande recept

    5
    1 h
    48-50

    Kommentarer (3)

    Mammi82 6 maj 2009

    Supergod pizzasås! Såsen räckte mer än väl till 4 ungsplåtspizzor. Kommer göra denna sås i fortsättningen till mina pizzor.

    berhta 27 juli 2009

    Den bästa hemmagjorda pizzasåsen jag har smakat!

    missQ 7 februari 2012

    Såsen blev jättegod på pizzan. Jag kokade upp såsen medan min kompis gjorde degen och lät den svalna lite och det fungerade jättebra. Jag kommer att använda receptet i fortsättningen när jag gör pizza. Stor skillnad från att bara slänga på krossade tomater.

    Relaterade Artiklar

    Pizza utan laktos!
    Idag finns många glutenfria livsmedel att få tag i. Men ändå sinar giv...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben