Per Mobergs Kalla potatis och purjolöksoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

"Vad blir det för mat" från 9/4. Har ej hunnit prova själv, men det såg jättegott ut! Smakar säkert lika bra varm som kall!

Ingredienser

  • 400 g potatis
  • 1 st purjolök
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 5 dl mjölk
  • 50 g smör
  • Instruktioner

    1. Gör så här Skala potatisen och löken/vitlöken. Dela purjon längs med och skölj bort eventuell sand och jord. Skär alltsammans (utom det grova och mörkgröna på purjon) i bitar och lägg i en kastrull tillsammans med smöret. Låt alltsammans sautera utan att få färg. Häll i buljongen, mjölken och grädden. Låt koka i 25-30 minuter, mixa till en slät konsistens. Smaka av med salt och peppar.
    2. Ställ undan i kylen för avsvalning.
    3. Vid servering, mixa soppan och blanda ev i lite mjölk om du vill tunna ut den något.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mroops 26 mars 2009

    Gott. Går lika bra att äta varm. Om du tycker den är för rinnig kan du tillsätta lite maizena så blir den perfekt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben