Perfekt Pizzadeg

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En perfekt pizzadeg som är lätt att göra, ger många tunna, goda pizzor och smakar som pizzabagarens.

Ingredienser

  • 50 g färskjäst
  • 4 dl fingervarmt vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 dl durumvetemjöl (kan ersättas mot vanligt vetemjöl)
  • Ca 10 dl vetemjöl + utbakning
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en degbunke. Häll över det ljumma vattnet och rör om till jästen löst sig. Tillsätt olja, salt och det mesta av mjölet. Knåda degen kraftigt tills den är blank och smidig, hushållsmaskin eller elvisp med degkrokar är att rekomendera. Ju mer man knådar desto bättre. Låt jäsa under duk i 1 timma.
    2. Stjälp upp degen på mjölat bord och arbeta den smidig på nytt. Dela den i fyra delar och kaval ut dem till tunna runda plattor. Lägg dem på bakplåtsklädda plåtar.
    3. Lägg på den fyllning du vill ha & grädda i 225 grader i 10 till 15 minuter.

    Liknande recept

    4.8
    35 min
    1
    36
    4.3
    2 h
    8
    3
    4.1
    5-6
    3

    Kommentarer (1)

    Erajscha 8 september 2009

    Jag använde kärnvetemjöl med fullkorn och det blev en superbra pizzadeg! Tusen tack!

    Relaterade Artiklar

    Pizzadeg
    Istället för att beställa pizza från pizzerian på hörnet går det utmär...

    Sportlovsmat
    Äntligen är det sportlovsdax! En del har förmånen att åka på vintersem...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben