Pers Heta Thai kyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Den här jätte goda grytan kom till när min man ville överraska mig med något gott, med det som fanns hemma.

Ingredienser

  • 4 st kycklingfilé, delade i 4-5 bitar
  • 1 gul lök,skuren i tunna skivor
  • 4 vitlöksklyftor,hackade
  • ½-1 msk röd curry,efter smak
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 brk cocosmjölk
  • 1 msk fishsauce
  • 1 tsk sesamolja
  • Lite olja att steka i
  • Wokgrönsaker(frysta går bra)
  • Hackad persilja till servering
  • Instruktioner

    1. Fräs lök och vitlök lätt, den får inte ta färg. Lägg över i en gryta.
    2. Stek kycklingen runt om så att den får fin färg, lägg i röd curry och ingefära så att dom får fräsa med kycklingen ett par min, häll över cocosmjölk och sesamolja, rör om och häll över det i grytan ihop med löken. Smaka av med fishsauce.
    3. Låt sedan allt småkoka i ca: 30min. Smaka av. Strö över persilja.
    4. Serveras med nudlar eller ris och wokade grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben