Persikaflorn med vaniljglass

Enklare kan det inte bli. Riktigt lyxig!

Ingredienser

  • 8 frysta smördegsplattor
  • 150 g mandelmassa
  • 8 persikorhalver från konservburk, andra frukter funkar med, t.ex. äpple, päron o.s.v
  • 1 dl socker
  • 2 tsk malen kanel
  • 50 g mandelspån att strö över
  • Ägg till pensling
  • Vaniljglass till servering
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Tina smördegsplattorna på en plåt.
    2. Använd ett dricksglas och stansa (tryck) två ringar i varje smördegsplatta, utan att det går helt igenom. Pensla kanterna med uppvispat ägg. Riv mandelmassan och smula den innanför ringarnas kanter.
    3. Skiva persikorna i klyftorna, blanda med socker och kanel. Lägg skivorna innanför cirklarna på flarnet, strö över mandelspån. Grädda flarnen i 20-25 minuter. Servera med vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben