Persiko- och nektarinmarmelad med citron

Så enkelt och så galet gott. Marmeladen är hållbar i ca 2 månader.

Ingredienser

  • 500 g nektariner
  • 500 g persikor
  • 500 g syltsocker
  • 1 vaniljstång
  • 4 msk pressad citron
  • Instruktioner

    1. Halvera kärna ur och skär nektarinerna i mindre bitar. Skålla skala och kärna ur persikorna. Skär i mindre bitar.
    2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg frukten i en kastrull och tillsätt citronsaft, socker, vaniljstång och frön. Låt koka under omrörning och koka därefter ca 5 min utan lock.
    3. Ta kastrullen åt sidan och mosa med en potatisstöt till önskad konsistens.
    4. Häll upp marmeladen på varma väl rengjorda burkar. Förvara i kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben