Serverar: 4 portioner
Mycket goda och snabb maträtt som hela familjen gillar!
Blanda alla ingredienser i en bunke och rör ihop färsen snabbt. Forma färsen med 2 matskedar till "avlånga" järpar och lägg dem på en fuktad skärbräda. Stek dem ljust bruna i omgångar i lagom varmt matfett. Lägg över dem i en gryta. Vispa ur stekpannan med litet vatten och slå skyn över järparna. Efterstek dem 5-8 minuter. Lägg upp järparna. Red av skyn med vetemjölet utrört i kallt vatten. Späd med mjölken/grädden och låt såsen koka 3-5 minuter. Slå den över järparna och servera dem tillsammans med potatis eller ris och en god sallad.
Har precis ätit dessa - jättegoda och toppbetyg från oss alla. Fast vi gjorde inte såsen, enbart järparna - som vi serverade med spagetti blandat med mer persilja och färsk parmesan
Hej! Tack för recepten Kram/SEA
Supergott!!! Hela familjen gillade dessa järpar.
Det var en skeptisk familj som kom till bordet. Men se vad fel de hade...dessa gör vi abslout fler ggr. De blev extra goda med lite géle till. Mumma.
Hej! Tack för receptet de var toppengoda.. Högsta betyg 5, /Kram Monika
Detta var dom godaste persiljejärpar vi någonsin ätit. Ha en fin dag. Kram