Persiljejärpar

Serverar: 4 portioner

Mycket goda och snabb maträtt som hela familjen gillar!

Ingredienser

  • 400 g blandfärs
  • 3/4 dl ströbröd
  • 1 äggula
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vitpeppar
  • 1 dl finklippt persilja
  • Sås
  • 3 dl steksky
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl grädde eller mjölk
  • Instruktioner

    Blanda alla ingredienser i en bunke och rör ihop färsen snabbt. Forma färsen med 2 matskedar till "avlånga" järpar och lägg dem på en fuktad skärbräda. Stek dem ljust bruna i omgångar i lagom varmt matfett. Lägg över dem i en gryta. Vispa ur stekpannan med litet vatten och slå skyn över järparna. Efterstek dem 5-8 minuter. Lägg upp järparna. Red av skyn med vetemjölet utrört i kallt vatten. Späd med mjölken/grädden och låt såsen koka 3-5 minuter. Slå den över järparna och servera dem tillsammans med potatis eller ris och en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (6)

    enAnnan 10 mars 2008

    Har precis ätit dessa - jättegoda och toppbetyg från oss alla. Fast vi gjorde inte såsen, enbart järparna - som vi serverade med spagetti blandat med mer persilja och färsk parmesan

    SEAbjrpn 25 april 2008

    Hej! Tack för recepten Kram/SEA

    Kickan-62 6 maj 2008

    Supergott!!! Hela familjen gillade dessa järpar.

    Phoebe 18 juni 2008

    Det var en skeptisk familj som kom till bordet. Men se vad fel de hade...dessa gör vi abslout fler ggr. De blev extra goda med lite géle till. Mumma.

    Monika46 2 november 2008

    Hej! Tack för receptet de var toppengoda.. Högsta betyg 5, /Kram Monika

    jeanskassen 18 augusti 2010

    Detta var dom godaste persiljejärpar vi någonsin ätit. Ha en fin dag. Kram

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben