Persiljejärpar med äpple och katrinplommon.

Serverar: 6 portioner

Tid: 45 minuter

Det finns en mängd olika uppfattningar om hur köttfärsen skall blandas till för att få bästa resultat på köttbullar, rulader och pannbiffar. Det här är min variant på hur man gör den absolut ”bästa” grundfärsen! Eftersom det skulle bli järpar i dag har jag lagt till persilja, äpple och katrinplommon. Förutom dessa ingredienser är det bara att göra köttbullar eller pannbiffar av smeten.

Ingredienser

  • 5 hg nötfärs
  • 5 hg blandfärs
  • 10 msk ströbröd
  • 2 msk potatismjöl
  • 3 ½ dl vatten
  • 4 krm vit eller svartpeppar
  • 3 tsk salt
  • 2 ägg
  • 2 krm épice Riche
  • 1 stor gul lök
  • 1 tsk strösocker
  • 1 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 12 katrinplommon
  • 12 äppelklyftor
  • ½ dl hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Blanda ströbröd, potatismjöl, salt och peppar och häll på vattnet, rör om noga så att det inte klumpar sig, låt blandningen svälla en stund.
    2. Finhacka löken, fräs den i smör och olivolja, salta och peppra, krydda med épice Riche och strösocker, låt löken få en gyllengul färg och låt den svalna.
    3. Blanda ihop köttfärsen med äggen, rör ner det svällda ströbrödet och den stekta löken, rör om noga så att det blandar sig väl, blanda till sist ner den hackade persiljan.
    4. Dela katrinplommonen.
    5. Fördela färsen i 12 lika stora delar på ett blött smörpapper, platta ut till fyrkanter och lägg på en äppelklyfta och två plommonhalvor, rulla ihop till ovala järpar.
    6. Stek järparna i smör på sakta värme tills de fått en vackert brun färg, efterstek dem i 175° varm ugn 10-12 minuter.
    7. Servera med potatismos, grönsaker, gräddsås och en ättiksinläggning samt grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben