Persiljejärpar med grönsaksfräs

Serverar: 4 portioner

Jättegott!

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • 1 dl ströbröd
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 gul lök
  • 1 dl persilja, finhackad
  • 2 paprikor
  • 8 champinjoner
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 rödlök
  • 100 g sockerärtor
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Låt ströbrödet svälla i mjölken i några minuter. Blanda det sedan med nötfärsen, råriven lök, ägg, persilja, salt och peppar till en jämn, fin smet.
    2. Forma fina järpar med hjälp av en stor sked och lägg dem på en smörad, ugnsfast form. Häll på en aning vatten och sätt in dem i ugnen i 25-30 minuter.
    3. Rensa och skär paprikan i bitar. Skiva champinjoner, rödlök och vitlöksklyftor och fräs alltsammans tillsammans med sockerärtorna i inte alltför het olivolja i 4-5 minuter. Salta och peppra.
    4. Servera persiljejärparna med grönsaksragun och nykokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben