Persisk kyckling

Serverar: 4 portioner

Ätit flera gånger och det är himla gott...

Ingredienser

  • 1 färsk kyckling
  • 1 msk gurkmeja
  • 1 gul lök
  • 3 dl krossade tomater
  • ½ tsk cayennepeppar
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingen i små bitar, skölj i kallt vatten, och låt ligga i en vattensil i ca: 15 minuter. Sätt under tiden, på spisen på högsta värme. Skala och hacka löken, tag e stor gryta och häll i 1 dl matolja, löken och stek i 3 minuter.
    2. Blanda i gurkmejan och cayennepeppar, stek 1 minut. Tag kycklingbitarna (som ska vara torra) och stek alltsammans, rör om då och då i ca: 6 minuter. Tillsätt krossade tomater, salta och peppra.
    3. Grytan är färdig efter 30 minuter. Servera gärna med ris eller potatis och en grön sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Maria_J 6 mars 2011

    Måste jag testa. Det låter gott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben