Persisk yoghurtsoppa med köttbullar

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En intressant soppa

Ingredienser

  • 9 dl yoghurt naturell
  • 1 dl ris
  • 1 ägg
  • 2 msk grahamsmjöl
  • 1 dl persilja
  • 1,5 dl konserverade kikärtor
  • 1,5 dl salladslök
  • 225 g lammfärs
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 125 g smör
  • 1 msk mynta
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar, grovmalen
  • 2 msk dill
  • 9 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Blanda youghurt, ris, ägg, mjöl och kryddor i en 3-liters kastrull. Tillsätt vatten och rör om. Låt sjuda på svag värme i 30 minuter. Rör om då och då.
    2. Blanda köttfärs, lök, salt och peppar i en skål. Rulla smeten till små köttbullar.
    3. När soppan har tjocknat något tillsättes persilja, kikärter, salladskål och köttbullar. Låt soppan sjuda i ytterligare 30 minuter och rör om då och då. Hacka under tiden vitlöken och bryn den helt kort i det smälta smöret. Tillsätt mynta och rör om ordentligt. Servera soppan i portionsskålar med en sked vitlökssås i varje.

    Liknande recept

    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (1)

    garonneman 24 februari 2010

    ska det vara salladskål eller salladslök?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben