Pestofyllda snittar

Serverar: 8 portioner

Gott och matigt bröd fyllt med färskost och pesto.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 ½ dl ljummet vatten (37 grader)
  • 1 ½ msk kesella
  • 1 msk rumsvarmt smör
  • 1 ½ msk strösocker
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 1 ägg
  • 1 dl durumvetemjöl (ca 65 g)
  • 7 + ½ dl vetemjöl (ca 450 g)
  • Fyllning
  • 100 g philadelphiaost, naturell
  • 2 msk färdig pesto
  • 1 msk hackad basilika
  • 1 msk persilja
  • 1 msk pinjenötter
  • Pensling
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl grovriven lagrad ost
  • Instruktioner

    Smula ner jästen i en skål. Rör ut med lite av vattnet. Blanda ner resten av vattnet, kesella, smör socker, salt, olja och ägg. Rör ner mjölet lite i taget och arbeta ihop till en smidig deg. Jäs under bakduk ca 30 min. Blanda samman fyllningen. Häll upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en platta, ca 25 x 50 cm i diameter. Lägg en sträng av fyllningen längs mitten på degen. Vik den ena långsidan över fyllningen och vik sedan över den andra långsidan så att de kommer omlott. Skär den i 8 bitar. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa 20 min under bakduk. Pensla bröden med olivolja och strö över osten. Grädda 15-20 min mitt i ugnen tills bröden är gyllenbruna.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    55
    21

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben