Snittar med basilikatopping

Serverar: 4 portioner

Frasiga smördegssnittar med krämig brieost.

Ingredienser

  • 1 rulle färsk smördeg
  • 1-2 msk tomatpuré
  • 2 tunt skivade tomater
  • 150 g brieost
  • Salt
  • Peppar
  • 1 dl kärnfria svarta oliver
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ kruka basilika
  • Rivet skal från ½ citron
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Rulla ut smördegen på smord bakplåt, skär degen i rutor ca 7x10 cm.
    2. Bred tomatpurén på degplattorna och lägg tomatskivorna ovanpå. Fördela brieosten över, salta och peppra.
    3. Grädda i ugnen tills snittarna får färg, ca 15 minuter.
    4. Finhacka vitlöken och basilikan. Strö över snittarna tillsammans med citronskalet.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    55
    21

    Kommentarer (1)

    christincarlsson 25 september 2011

    Super goda, Men jag la på basilikan innan jag hade dom i ugnen. Klar 5:a

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben