Snitt med hasselnöt- och mandelmassa

Serverar: 30 portioner

Min kusins mycket förändrade recept. Jag kunde inte tyda receptet utan gjorde som jag tyckte och det blev riktigt goda och lättbakade kakor.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 4 msk socker
  • 2 äggulor
  • 6 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 220 g hasselnötsmassa
  • 2 äggvitor
  • 200 g mandelmassa
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker mjukt. Rör ner äggulorna. Blanda i mjölet och rulla degen till 3 längder ca 25 cm långa. Lägg dem på en plåt, gärna med bakplåtspapper.
    2. Gör en bred längsgående fördjupning i varje längd. Bred hasselnötsmassan däri.
    3. Vispa äggvitorna och riv mandelmassan. Blanda ihop och bred ut ovanpå hasselnötsmassan.
    4. Grädda i 175 grader ca 15 minuter eller tills de fått lite färg. Låt kallna och skär sedan i sneda bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben