Pestoöverbakad havsöring

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Detta recept tillägnas storfiskaren Göran E. Jag lagade detta recept på en fin blank, nyfångad havsöring från Österlen.

Ingredienser

  • En blank, nyfångad havsöring. Det går annrs bra med en laxfilé från fiskdisken
  • Pesto (gör själv eller köp färdig) ca 200gr
  • Ströbröd
  • parmesanost
  • citron
  • salt
  • peppar
  • potatis
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225*
    2. Täck en ugnsfast form med folie som du smörjer in med lite olja
    3. Lägg fiskefilén (ca 6hg) med skniisidan nedåt i formen. Kläm över en klyfta eller två av citronen. Tag ett par varv med pepparkvarnen och sedan lite flingsalt
    4. blanda peston med ca 1 msk ströbröd. Rör om så att det blir en massa. Fördela peston över fisken och sätt in mitt i ugnen. Rör i ca m msk ströbröd i rikligt med nyriven parmesanost. Efter ca 10 minuter, tag ut fisken och strö över parmesanosten. Låt stå ca 5 minuter så att osten får en fin yta.
    5. Servera med kokt, pressad potatis

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben