Thaimarinerad havsöring

Serverar: 6 portioner

Det går lika bra att använda laxkotletter. Chili och lime ger en kryddig och syrlig smak till fisken.

Ingredienser

  • 6 havsöringskotletter eller laxkotletter
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 färsk lång röd chili, urkärnad och hackad
  • 3 msk hackad thailändsk basilika
  • 1 msk palm- eller strösocker
  • 3 lime
  • 4 dl kokosmjölk
  • 1 msk thailändsk fisksås
  • Instruktioner

    1. Lägg fiskkotletterna i en stor form. Stöt vitlök, chili och 2 msk basilika med socker i en stor mortel till en grov röra. Tillsätt rivet skal och pressad saft från 1 lime samt kokosmjölk i röran.
    2. Häll blandningen över fisken, täck och ställ kallt i cirka 1 timme. Skär de kvarvarande två limefrukterna i klyftor.
    3. Ta fiskkotletterna ur marinaden och lägg kotletterna i ett oljat halster eller direkt på gallret. Grilla i 4 minuter på var sida och försök att inte flytta på dem. De kan lätt fastna i gallret om det inte är ordentligt oljat.
    4. Sila och koka upp marinaden, sjud sakta i 5 minuter och rör sedan ner innehållet från silen. Låt sjuda i ytterligare 1 minut.
    5. Tillsätt fisksås och resten av basilikan. Lyft över fiskkotletterna på ett fat, häll över såsen och servera med limeklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben