Thaimarinerad kyckling

Serverar: 4 portioner

Underbart gott.

Ingredienser

  • 4 kycklingfileér
  • 3 dl ris
  • Marinad
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 1 msk limesaft
  • ½ dl mild chilisås
  • ½ dl finhackad persilja
  • Sås
  • 1-2 tsk majsstärkelse
  • 2½ dl kycklingbuljong
  • Dekoration
  • 20 cm purjolök, det gröna
  • Instruktioner

    1. Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg i kycklingfiléerna. Låt stå kallt i 2 timmar. Spara marinaden. Stek kycklingfiléerna utan matfett i en teflonpanna tills de får en fin färg och är genomstekta ca: 11-12 minuter.
    2. Koka riset enl anvisningarna på paketet.
    3. Rör ut majsstärkelsen i ett par matskedar vatten och blanda med buljongen i en kastrull. Låt koka upp. Tillsätt marinaden och låt koka tills såsen tjocknar.
    4. Skölj purjon och ta bort de yttersta grova bladen. Dela de övriga bladen mitt itu på längden och lägg dem i kokande vatten tills de mjuknar lite.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben