Thaimarinerad rostbiff i sallad på nudelbädd

Serverar: 2 portioner

Köp gärna rostbiffen färdig, koka nudlar och gör sås i förväg. Förbered ingredienserna till salladen och lägg dem i grupper så att de inte blandas. Blanda alltsammans precis före servering.

Ingredienser

  • Sås
  • 2 msk lätt sojasås eller japansk soja
  • 2 msk färskpressad lime saft
  • ½ msk fisksås
  • 1 msk hoisinsås
  • Sallad
  • 125 g nudlar
  • 1 bit gurka (ca 100 g)
  • 1/4 röd lök
  • 3-4 salladslökar
  • ½ mild spansk pepparfrukt
  • 200 g rostbiff i tunna skivor
  • ½ påse babyspenat (40 g)
  • Garnering
  • ½ dl färska korianderblad
  • Instruktioner

    1. Sås: Vispa ihop ingredienserna till såsen i en bunke.
    2. Sallad: Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj dem i kallt vatten och låt dem kallna.
    3. Skala och finstrimla gurka och rödlök. Ansa och skiva salladslökarna. Dela och kärna ur och strimla pepparfrukten.
    4. Blanda rostbiffskivorna med gurka, rödlök, salladslök, pepparfrukt och spenat. Lägg det på en bädd av nudlar. Ringla såsen över och garnera med korianderblad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben