Thaimarinerad rostbiff i sallad på nudelbädd
Köp gärna rostbiffen färdig, koka nudlar och gör sås i förväg. Förbered ingredienserna till salladen och lägg dem i grupper så att de inte blandas. Blanda alltsammans precis före servering.
Ingredienser
Sås
2 msk lätt sojasås eller japansk soja
2 msk färskpressad lime saft
½ msk fisksås
1 msk hoisinsås
Sallad
125 g nudlar
1 bit gurka (ca 100 g)
1/4 röd lök
3-4 salladslökar
½ mild spansk pepparfrukt
200 g rostbiff i tunna skivor
½ påse babyspenat (40 g)
Garnering
½ dl färska korianderblad
Instruktioner
- Sås:
Vispa ihop ingredienserna till såsen i en bunke.
- Sallad:
Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj dem i kallt vatten och låt dem kallna.
- Skala och finstrimla gurka och rödlök. Ansa och skiva salladslökarna. Dela och kärna ur och strimla pepparfrukten.
- Blanda rostbiffskivorna med gurka, rödlök, salladslök, pepparfrukt och spenat.
Lägg det på en bädd av nudlar.
Ringla såsen över och garnera med korianderblad.
Liknande recept
Kommentarer (0)