Pestopasta med chorizo

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Smakrik och snabblagad pastarätt. från icas Buffé tidning från augusti 2009.

Ingredienser

  • 400 g pasta tex penne eller skruvar
  • 400 g chorizo gärna rå/färsk
  • 1 kruka basilika
  • 1 burk tomatpesto ca 200g
  • 2 dl lätt creme fraiche
  • 1 bit parmesan
  • 2 dl majskorn
  • 1 röd paprika
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • Instruktioner

    Koka pastan enligt anvisning på paketet. Skär chorizon i slantar och fräs dem 3-5 min i olja. Grovhacka basilikan och spara några blad till servering. Jag hade inte färsk, så jag kryddade bara lite med torkad basilika, funkade fint. Häll av pastan och blanda med pesto (jag tog bara 1/2 burk till 500 g pasta) creme fraiche och basilika, blanda ner korv och paprika i pastan, smaka av med salt och peppar och hyvla parmesan över. Enligt receptet ska det inte vara majs eller paprika, men jag lägger alltid till någon grönsak. och majs och paprika passade bra till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben