Pestoquinoa med krispiga grönsaker

Serverar: 4 portioner

Röd pesto sätter sprätt på vit, röd och svart quinoa tillsammans med vitlöksfrästa grönsaker och smulad salladsost.

Ingredienser

  • 2 dl quinoa, gärna tricolore
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 rödlök
  • 2 morötter, ca 200 g
  • 1 zucchini, ca 300 g
  • 250 g körsbärstomater
  • 3 msk röd pesto
  • 150 g salladsost eller fetaost
  • Olivolja
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Skala vitlök, rödlök och morot. Finhacka vitlök och rödlök. Skär morot och zucchini i tunna strimlor. Dela körsbärstomaterna.
    2. Fräs vitlök, rödlök, morot och zucchini i 2 msk olja i ca 5 minuter i en stekpanna. Krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar.
    3. Blanda quinoan med grönsaksfräs, körsbärstomater och pesto. Lägg upp på ett fat. Smula över sallads- eller fetaost. Garnera med persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben