Petits-choux

Gluten- och laktosfritt.

Ingredienser

  • 3 dl vatten
  • 3 dl ljust basmjöl-glutenfritt
  • 100 g margarin-mjölkfritt
  • 4 ägg
  • 1 msk socker (om du ska fylla den med någon matig fyllning så uteslut sockret)
  • 1 msk potatismjöl
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten, margarin och socker i en tjockbottnad kastrull. Rör i basmjölet och låt det ånga av en liten stund.
    2. Vispa sedan gärna med en elvisp så att smeten blir jämn. Det är viktigt att man håller på en stund för att mycket luft ska komma in i smeten. Rör i potatismjölet.
    3. Tillsätt därefter äggen ett i taget och vispa in dem ordentligt innan nästa ägg tillsätts. Klicka ut på plåten eller använd en sprits.
    4. Grädda ca 25-30 minuter, lite beroende på storlek. Det är viktigt att du inte öppnar ugnsluckan under de första 22-25 minuterna. Petits-choux ska vara gyllenbruna när de är färdiga.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben