Petits-chouxpyramid med chokladsås

Serverar: 6 portioner

Petits-choux är ett fjäderlätt bakverk som fått sitt namn "små kålhuvuden" eftersom deras form påminner om just små kålhuvuden. Petits-chouxerna är också goda att servera med färska bär, alternativ både chokladsås och bär :)

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 3 dl vatten
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • Chokladsås
  • 1 dl socker
  • 1 dl kakao
  • 1 dl vatten
  • 1krm salt
  • 2 msk smör
  • fyllning
  • ½ liter pistaschglass
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Koka upp smör och vatten, tillsätt mjölet och vispa över värme till en smet som släpper kastrullens sidor. Dra kastrullen åt sidan och låt smeten svalna. vispa ner ett ägg i taget till en slät smet.
    2. Fyll smeten i en spritspåse och spritsa 35 toppar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter utan att öppna luckan. Låt petits-chouxerna kallna på galler. Klipp ett litet hål i dem och fyll med glass. ställ i frysen fram till servering.
    3. Koka ingredienserna till såsen ca 3 minuter. Ta fram petits-chouxerna ca 10 mintuer före servering och lägg upp dem som en pyramid på ett fat. Ringla en del av chokladsåsen över och servera resten till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben