Petits choux med räkor och lax

Serverar: 25 portioner

Mycket enkelt, lättare att göra än sitt rykte.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 2 dl vatten
  • 2 dl mjöl
  • 3 ägg
  • Instruktioner

    1. Koka upp smöret med vattnet. Ta kastrullen från plattan och rör ner mjölet. Fortsätt värma under kraftig omrörning tills smeten släpper kastrullen och är sammanhängande klump.
    2. Ta kastrullen från värmen och rör ner ett ägg i taget tills det blir en smidig seg smet.
    3. Klicka ut små toppar med hjälp av 2 skedar på ett bakplåtspapper. Grädda i mitten på ugnen i ca 20 minuter. De ska vara lätta och gyllengula.
    4. Öppna INTE luckan under gräddning. Låt kakorna kallna. klipp av ett lock och fyll dem med önsad fyllning.
    5. Tips på fyllning: 1: Hackade räkor, dill och créme fraiche. smaksätt med salt och peppar och ev. curry.
    6. 2: Strimlad rökt lax, créme fraiche och riven pepparrot.
    7. 3: Vaniljkräm och bär.
    8. 4: Vispad grädde och sylt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben